Een (veilige) zomer zonder inbraak!

Actueel

De zomervakantie is een periode waar velen naar uitkijken. Een aantal weekjes op zoek naar zon, rust, natuur of uitdagingen. Iedereen vult de vrije zomerse dagen anders in.

Ook bij inbrekers blijkt de zomertijd een populaire periode. Want hoewel het aantal inbraken in 2019 met bijna 6% is afgenomen ten opzichte van het jaar ervoor, nam het aantal claims a.g.v. inbraken in juli 2018 met 10% toe vergelijkend met juli 2017. Opvallend is ook dat na de zomerperiode het aantal claims dan weer afneemt met 9%. We kunnen dus wel stellen dat juli en augustus risicovolle weken zijn om uw woning voor een vakantie te verlaten.

Regel het direct

087-%20Jorik%20Algra%20Fotografie_bijgesneden.jpg
Patrick Heikamp

Bel  0318 - 50 10 00

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

 

een zomer zonder inbraak

de belangrijkste tip:
maak het de inbreker moeilijk!

Tips

Wie de komende periode op vakantie gaat doet er verstandig aan het huis of bedrijfspand goed te beveiligen. De belangrijkste tip daarbij is: maak het de inbreker moeilijk. Als inbreken te lang duurt geven ze meestal op en verplaatsen naar een woning of bedrijfspand die minder goed beveiligd is. En zorg ervoor dat de woning bewoond lijkt: vieze kopjes op tafel, schoenen naast de stoel en tijdschakelaars voor verlichting. Een lamp kan al voldoende zijn, want inbrekers houden niet van werken in het volle licht. Breng ook de buurt op de hoogte van je vakantie, zij kunnen een extra oogje in het zeil houden. En hoewel voorkomen altijd nog beter is dan genezen kan je ondanks deze maatregelen toch de pech hebben dat jouw woning doelwit is geworden. Schakel in dat geval zo snel mogelijk de politie in.

Verzekering

Zorg vooraf ook voor een goede inboedel- en opstalverzekering die de kosten van een inbraak zoveel mogelijk compenseert. Het is verstandig om de inboedel eens kritisch door te lopen en een opsomming maken van alles wat waardevol is, zoals kunst, sieraden, en andere verzamelingen. CMC denkt graag met je mee, dus bel gerust voor een check-up!

Neem direct contact op

inboedelverzekering Veenendaal

  • 100% onafhankelijk
  • Full-service dienstverlening
  • Passie voor verzekeringen en pensioenen