'Mooie Vivat-deal voor NN'

Nieuws

AMSTERDAM - NN Group heeft met de aankoop van een deel van verzekeraar Vivat een mooie deal gesloten, op meerdere vlakken. Dat constateren analisten van KBC Securities.

NN neemt de kleinere niet-levensactiviteiten over als nieuwe eigenaar van Vivat Schadeverzekeringen. Voor de schadetak betaalt de beursgenoteerde verzekeraar 416 miljoen euro.

Regel het direct

087-%20Jorik%20Algra%20Fotografie_bijgesneden.jpg
Patrick Heikamp

Bel  0318 - 50 10 00

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

business-3167295_1920_1.jpg

Ook neemt het voor 150 miljoen euro aan zogeheten achtergestelde leningen over. De marktvorsers noemen dat een schone transactie, zonder de wat lastiger te beoordelen levensverzekeringentak van Vivat.

NN neemt de kleinere niet-levensactiviteiten over als nieuwe eigenaar van Vivat Schadeverzekeringen. Voor de schadetak betaalt de beursgenoteerde verzekeraar 416 miljoen euro. Ook neemt het voor 150 miljoen euro aan zogeheten achtergestelde leningen over. De marktvorsers noemen dat een schone transactie, zonder de wat lastiger te beoordelen levensverzekeringentak van Vivat.

Voorzichtig positief

ING, dat een buy-advies heeft op NN met een koersdoel van 43,50 euro, omschrijft de acquisitie als "voorzichtig positief" voor NN. De bank ziet verder wat opluchting bij de koers van Aegon. De aankondiging van NN toont verder aan dat ASR, dat ook in de race was voor Vivat, gedisciplineerd is gebleven.

Bank Degroof Petercam denkt dat de deal goed uitpakt als NN synergie-effecten kan realiseren. Dat kan bijvoorbeeld omdat NN er via de Volksbank een groot afzetkanaal bij krijgt. Bank Degroof Petercam heeft een buy-advies voor NN met een koersdoel van 41 euro.

Het aandeel NN stond vrijdag omstreeks 16.15 uur 4,2 procent hoger op 36,10 euro. Aegon klom 2,2 procent tot 4,22 euro en ASR won 6,6 procent tot 35,89 euro.

Bron: www.telegraaf.nl 

logo-nn-social.png

  • 100% onafhankelijk
  • Full-service dienstverlening
  • Passie voor verzekeringen en pensioenen