Schade door ongeregeldheden?!

Je hebt het vast niet gemist! In veel plaatsen in ons land hebben er de eerste avonden na het ingaan van de avondklok ongeregeldheden plaats gevonden. Bij veel van onze relaties riep dit vragen op. Zoals de vraag of de schade die door deze rellen ontstaat ook vergoed wordt door de verzekeraar.

Om hier op een goede manier op te antwoorden is het van belang te weten dat schade die ontstaan is tijdens een conflictsituatie ‘molest’ wordt genoemd. Deze term is vaak ook terug te vinden in de polisvoorwaarden.

Regel het direct

087-%20Jorik%20Algra%20Fotografie_bijgesneden.jpg
Patrick Heikamp

Bel  0318 - 501 000  of 030 - 307 90 50

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

schade door rellen verzekerd

Molest

Schade die ontstaat uit een conflictsituatie, wordt in de wereld van verzekeringen dus molestschade genoemd. Om maar met de deur in huis te vallen: molest is een standaard uitsluiting in de voorwaarden van verzekeraars.

Maar er lijkt toch een lichtpuntje te zijn. Vooralsnog hebben de meeste verzekeraars besloten dat zij op deze uitsluiting geen beroep zullen doen, wanneer het gaat om bovengenoemde schadegevallen! Per geval zal er bekeken worden of de schade onder de standaard dekking valt. Is dat het geval dan wordt er uitgekeerd. De verzekeraar zal de schade vervolgens proberen te verhalen op de daders.

Afhankelijk van de ontwikkelingen kunnen verzekeraars altijd weer beslissen om hun standpunt te herzien. Voor nu dus goed nieuws, hoewel het raadzaam is om bij concrete situaties altijd eerst te informeren.

Schade claimen?

We hopen het natuurlijk, maar is er toch schade, dan moet er in ieder geval aangifte bij de politie worden gedaan. Dat kan gemakkelijk online via https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/aangifte-van-vernieling.html

En neem daarna contact op met CMC via 0318 - 501 000 of mail ons  claims@welkombijcmc.nl

Ons schadeteam helpt u graag verder. Van het invullen van het schadeformulier tot het inschakelen van de hersteller en het controleren van de schade-uitkering.

schade door rellen verzekerd2

  • 100% onafhankelijk
  • Full-service dienstverlening
  • Passie voor verzekeringen en pensioenen