Succesvol ondernemen start bij de basis - 5 valkuilen waar je rekening mee moet houden

Een nieuw jaar is begonnen en misschien heb je daarvoor wel veel nieuwe plannen. Verhuizen, een nieuwe baan of misschien denk je er wel over om zelfstandig ondernemer te worden.
Om succesvol je onderneming te kunnen starten attenderen we je op een aantal valkuilen. Trap er dus niet in!

Bron: Adfiz

Regel het direct

087-%20Jorik%20Algra%20Fotografie_bijgesneden.jpg
Patrick Heikamp

Bel  0318 - 501 000  of 030 - 307 90 50

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

business-1149630_1920.jpg

Onduidelijke afspraken

Door afspraken op papier te zetten, voorkom je onduidelijkheden. Stel een contract of algemene voorwaarden op of formuleer de afspraken in je offerte. Zolang het maar duidelijk is wat je van elkaar verwacht. Deze documenten kunnen jou als ondernemer voor veel zakelijke problemen behoeden. 

Onoverzichtelijke administratie

Als je ervoor zorgt dat je administratie op orde is, heb je een goed overzicht over je bedrijf. Je kunt ontwikkelingen signaleren en op tijd bijsturen en beslissingen nemen. Daarnaast verlangt de Belastingdienst ook dat je een kloppende administratie kunt tonen. Hier lees je waar jouw administratie aan moet voldoen.

Lopen van financiële risico's

Je loopt als ondernemer altijd risico’s, zeker wanneer je ook nog personeel in dienst hebt. Voorkom dat je met hoge kosten komt te zitten als er zich schade voordoet. Bij je bedrijf, een klant, je personeel of bij jezelf.

Zaken doen met wanbetalers

Doe zaken met klanten die je kunt vertrouwen. Als je zaken doet met klanten die stelselmatig te laat betalen, loop je continu achter de feiten aan. En wat als je klanten hebt die helemaal niet betalen? Dit kan jouw bedrijf in financiële problemen brengen. Zorg daarom voor een goed debiteurenbeleid en blijf geen zaken doen met wanbetalers.

 

purse-3548021_1920.jpg

013-%20Jorik%20Algra%20Fotografie__0.jpg

Geen reserveringspost Belastingdienst

Houd er bij het ontvangen van je factuurbedrag rekening mee dat het gaat om een brutobedrag. Dit betekent dat in dit bedrag het btw-tarief zit verwerkt dat jij moet afdragen aan de Belastingdienst. Om niet het risico te lopen dat je dit bedrag uitgeeft aan iets anders, kun je het alvast opzij zetten en dus reserveren.

Goed voorbereid? CMC helpt je graag bij het in kaart brengen van de bedrijfsrisico's en het vinden van een passende oplossing daarvoor. Neem daarvoor contact op met Gerard of klik hier voor meer info.

  • 100% onafhankelijk
  • Full-service dienstverlening
  • Passie voor verzekeringen en pensioenen