Voorkomen is beter dan genezen

Misschien heb je het je wel eens afgevraagd: hoe voorkom ik als ondernemer brandschade? Want ondanks een goede verzekering wil je natuurlijk te allen tijde een brand in je bedrijf voorkomen. Helemaal voorkomen kan je het nooit, maar je kunt de risico's wel verminderen.

 

Regel het direct

087-%20Jorik%20Algra%20Fotografie_bijgesneden.jpg
Patrick Heikamp

Bel  0318 - 501 000  of 030 - 307 90 50

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

fire-298105_1920.jpg

De risico’s op en mogelijke gevolgen van brandschade verschillen per ondernemer. Werk je met brandgevaarlijke stoffen dan is het risicoprofiel anders dan wanneer je leverancier van mineraalwater bent. Type werkzaamheden en locatie hebben dan ook grote invloed op de eisen die de verzekeraar aan jouw onderneming stelt. Het is dus van groot belang om die eisen in beeld te hebben; check daarom allereerst de polisvoorwaarden van jouw bedrijfsverzekeringen.

In de polisvoorwaarden en de clausules staat vermeld hoe vaak je een controle moet uitvoeren op brandblussers, alarminstallatie en elektrische installatie. Controleer je niet volgens deze voorwaarden, dan ben je in geval van schade niet verzekerd. Hetzelfde kan gelden voor bijvoorbeeld de opslag en afvoer van afval, dat te dicht bij de gevel van het bedrijfspand staat.

Hoewel niet uitputtend en niet op elk bedrijf van toepassing, is er een aantal checks ter voorkoming van brand en brandschade.

1. Check de alarminstallaties en hoe vaak je een controle moet uitvoeren van de verzekeraar
2.Check de geldigheid van het certificaat van de alarminstallatie
3. Check de brandblussers en hoe vaak je een controle moet uitvoeren van de verzekeraar
4. Laat de kwaliteit van de elektrische installatie checken door een erkend installateur (let daarbij op de gestelde norm)
5. Check de opslag en afvoer van afval (hoeveel meter van de gevel dient brandbaar afval minimaal opgeslagen te worden?)
6. Ruim spullen op, gebruik metalen afvalcontainers, voorkom brandstichting, voorkom ophopingen van kabels en stekkerdozen, gebruik vlamdovende afvalbakken en asbakken in rookruimtes… Check?
7. Check… iedere dag!

fire-298105_1920.jpg

  • 100% onafhankelijk
  • Full-service dienstverlening
  • Passie voor verzekeringen en pensioenen