CMC in het nieuws
Ontwikkelingen, wetenswaardigheden, nieuwe producten en diensten.
Home > Nieuws > Wat te doen bij stormschade...?

Wat te doen bij stormschade...?

  • Actueel
Stormschade
Met een goed boek op de bank tijdens een stormachtige middag is niet vervelend. Minder leuk wordt het als deze harde wind de dakpannen van uw woning blaast. Of als er een boom op uw bedrijfsgebouw terecht komt. Wanneer spreken we van stormschade en bent u hier tegen verzekerd?
 
Wat is stormschade?
Stormschade is schade die direct veroorzaakt is door storm. Officieel is er sprake van storm bij windkracht 9, maar de verzekeraar verzekert uw schade al vanaf windkracht 7. Of uw schade ook daadwerkelijk stormschade mag heten wordt bepaald door de verzekeraar. Deze gebruikt hiervoor de bevindingen en windmetingen van het KNMI. 
 
Hoe is stormschade verzekerd?
Wat betreft uw woning of bedrijfspand is stormschade in de meeste gevallen meeverzekerd op zowel uw gebouwen/opstal- als inboedelverzekering. Storm kan ook schade veroorzaken aan andere eigendommen zoals bijvoorbeeld uw auto. Met een allrisk of beperkt cascoverzekering is uw auto vaak verzekerd voor schade door rondvliegende takken, dakpannen en omvallende bomen. Is uw auto alleen WA verzekerd, dan is schade door storm helaas niet gedekt. Voor de ins- en outs van uw verzekering verwijzen wij u naar de medewerkers van CMC.
 
Eigen risico
Bij stormschade aan uw woonhuis of inboedel geldt meestal een hoger eigen risico dan bij andere schades. Het eigen risico verschilt per verzekeraar en verzekering maar ligt meestal tussen de € 225,- en € 500,-. Ook voor zakelijke objecten is vaak een ander eigen risico van toepassing, veelal 2‰ van de verzekerde som.
Hebt u een autoverzekering met een eigen risico, dan zal dit eigen risico ook van toepassing zijn bij stormschade.  Bij de meeste verzekeringen zorgt deze schade niet voor een verlaging van de bonus maluskorting en daarmee het aantal schadevrije jaren.
 
Tip! Krijgt u te maken met stormschade, dan is het van belang dat u de schade zo snel mogelijk aan ons doorgeeft via claims@welkombijcmc.nl of via telefoon 0318-501000. Wij kunnen er dan voor zorgen dat de schade zoveel mogelijk beperkt blijft en dat snel een hersteller bij u op de stoep staat. Ten slotte adviseren wij u altijd foto’s te maken van de schade ten aanzien van de bewijslast.